Cumartesi

MEME KANSERİNDE ALTERNATİF TEDAVİ YAKLAŞIMLARI

Doktorlar cilt tümörleri hariç tutulursa, Meme kanseri, kadınlarda görülen en yaygın tümörü olduğunu söylemektedir.Nadiren erkeklerde görülürse de, 30 yaş üzerindeki her kadının korkulu rüyasıdır. Maalesef son yıllarda meme kanseri, artık daha genç yaşlarda görülmeye başlamıştır.Meme kanseri açısından riskli olan gruplar: Yaş, ailesinde kanser(özellikle meme kanseri) olanlar, sigara içimi, alkol, daha önce radyasyona maruz kalanlar(göğüs bölgesinde), menapoza girmiş kadınlar, şişmanlık sayılabilir. Ama en önemlisi kadınlık hormonu olan “östrogen”nin, yaşamdaki seviyesinin seyridir.

Kan östrogen seviyesi yüksek olanlarda tümörün nüksü, tedaviye direnç(yanıtsızlık) ve ölüm olasılığı daha yüksektir. Tümör dokusunda östrogen reseptörü pozitif(+) tespit edilenlerde, tedaviye yanıt oranı daha yüksektir.Meme kanseri, tümörün evresine göre tedavi edilir. Ancak, tıbbı otoriteler ve onkologlarca, meme kanserinin standart bir tedavi mütabakatı sağlanamamıştır. Klasik tıbbi tedavilerde ekol farklılıkları vardır.

Sadece cerrahide bile, tümör tespit edilmişken, “meme koruyucu” yaklaşımdan, kanser oluşmamış ama, kanser oluşma riski olan memenin tümüyle alınmasına kadar farklılıklar içeren yaklaşımlar mevcuttur.Meme kanserinin klasik tıbbi tedavisi mutlaka “multidisipliner” yani farklı branşların birlikte tedavi planlaması yapması şeklinde olmalıdır. Hangi tedavinin hangi sırada yapılacağına birlikte karar verilmelidir. Her ne kadar bilimsel “metaanaliz” adı verilen çalışmalarda, meme kanserli hastaların sağ kalımında (yaşam süresi) tedavi edilemeyenlerle kıyaslandığında, herhangi bir fark tespit edilememiş ise de, bazı meme kanserli hastalarda klasik tıbbi tedavilerin doğru planlanarak uygulanmasından yanayım.Klasik tıbbi tedavilere ilave olarak, alternatif tedaviler “mutlaka klasik tedavilerden önce başlamalı” ve klasik tedavilerle eş zamanlı olarak sürdürülmelidir.

MEME KANSERİNDE ALTERNATİF TEDAVİ METODLARIA) Ozon terapi(oksijen tedavisi)B) Fitoterapi(Bitkisel Tedavi)C) Natürel(Doğal) TedavilerD) Vitamin-Mineral ve Preparatlar

FAYDALI VİTAMİN VE MİNERALLER

1. Coenzyme 910(120 mg/gün) / 3 kez-gün

2. Calcium-glucaate (500-1000 mg/gün) / 3 kez-gün

3. Vitamin A (25.000 ıu/day)

4. Vitamin E (800 ıu/day)

5. Vitamin C (250-5000 2 kez-gün)

6. Selenium (200-400 microgram/day)

7. Bromelain 500 mg

FAYDALI BİTKİLER

1. Astragalus; P53 cevabıyla kanser yayılımını durdurur.

2. Maitake;Tümör gelişimini yavaşlatır, immün sistemi sitümile eder.

3. Milkthistle(Silymarin);Kanser hücreleri üzerindeki östrogen reseptörlerini bağlar.

4. Mistletoe(Loranthus yada Mulberry);İmmün sistemin baskılanmasını engelleyerek kemoterapiye destek olarak kullanılır.

5. Quercetin;Çok ilaçlı tedaviye dirençli meme kanserli hastalarda, kanser hücrelerinin ölümünü hızlandırır.

6. Resveratrol(Siyah üzüm şurubu);Tümör gelişimine neden olan hücresel mekanizmaları durdurur.

7. Soy isoflavone;Kanser hücrelerindeki östrogen’i bloke eder, p21 genini aktive eder.

8. St. John’s Worth(Sarı Kantaron);Kanser hücrelerinin komşu dokulara yayılımını engeller.

9. Turmeric(Curcumin Tablet):P53 genini aktive eder, kanseri aktive eden diğer genleri ise baskılar.

10. Vitex;Meme kanseri hücrelerinin gelişimini inhibe edebilir.

11. Alnoni;Bağışıklık sistemini güçlendirir, kemo ve radyoterapinin etkilerini azaltır.

BİR MEME KANSERLİ İÇİN SAKINCALI BİTKİLER

1. Cordyceps

2. Dan shen

3. Fennel

4. Licorice

FAYDALI BİTKİSEL KARIŞIMLAR

1) GLA(Sibirya Sedir Yağı) (Sibirya ormanlarında yetişen sedir çamlarından elde edilir, GLA oranı en yüksek bitkisel karışımdır, içinde A E C vitamini, selenium ve çinko minerali vardır. Meme kanserinde en yaygın kullanılan tamoksifen’in etkinliğini arttırır.

2) Cinnamon twig ve poria pill (geleneksel bir çin bitkisel karışımı olup overler üzerinden etkisini göstererek kandaki östrogen miktarını azaltır.)

3) Dong Quai ve Peony Powder (geleneksel bir çin karşımı olup östrogen üretimini azaltması etkisinden faydalanılır, geniş bir kullanım alanı vardır. Tamokisfen’in etkisini arttırır.)

4) Essiac ve Hoxsey (Kanser hücrelerinin aktivasyonunu azaltan uzun süreli kullanılan bir Amerikan karışımıdır, kemoterapiye bağlı yan etkileri özellikle lökosit(beyaz hücre) eksikliğinde bütün kan hücrelerinin üretimini uyararak yardımcı olur.

5) Two-Cured Decoction (Geleneksel bir çin bitkisel karışımıdır, meme kanserli hücrelerde östrogen seviyesini azaltır, geleneksel kullanımında kanser hücrelerinin akciğere yayılımını durdurduğu düşünülmektedir. Ateşli durumlarda bu bileşik asla kullanılmamalıdır.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1) Vücuttaki yağ dokusunun azaltılması bunun için egzersiz yapılmalı ve beslenmedeki yağın azaltılmasına dikkat edilmelidir. Bunun içinde mümkünse kırmızı et, tereyağı ve margarinli yiyeceklerden kaçınmalıdır. Özellikle menapoza girmiş kadınların dikkat etmesi gerekir. Kanserden korunmak için Omega 3 yağ asidi mutlaka alınmalıdır. Mümkünse beyaz et özellikle balık yenmelidir. Zeytinyağı kontrollü bir biçimde yenilebilir.Vejetaryen bir beslenmeye geçilmelidir. Mevsimlik sebze ve meyvelerin yenilmesine tufanda-sera sebze ve meyvelerden ise kaçınmaya azami dikkat gösterilmelidir. Beta-carotene içeren sebzeler ve meyveler yenilmelidir. (Meme kanserli kadınların kanında beta-carotene seviyelerinin düşük olduğu görülmüştür.) En etkili ve en güvenilir beta-carotene seviyelerinin sağlanması koyu yeşil sarı ya da turuncu sebzelerin günlük alınmasıyla mümkündür.

2)Brokoli mutlaka yenmelidir. Brokoli, sulphoraphane içerir, bu madde karsinojenik toksinleri elimine etmeye yardımcı olur günlük olarak alınmalıdır meme kanseri hücrelerin gelişimini uyaran ve östrogen bağlayan bir etki gösterir. Kızarmış ve kömürde pişmiş yiyeceklerden kaçınmalıdır. Tatlı ve hormon içeren maddelerin kullanımı asgari seviyeye düşürülmelidir. Çünkü insülin hormonunun yükselmesine neden olan yüksek kan şekeri seviyesi meme kanseri hücrelerinin gelişimini hızlandırır. Doğal şekerler az miktarda da olsa yenilebilir.

3) Vitamin D’nin meme kanserli hücreleri, normal sağlıklı hücrelere dönüşümüne yardım ettiğine dair kanıtlar mevcuttur. Bu nedenle bir miktar güneşe maruz kalmak faydalı olacaktır. Hazır vitamin depreparatlarının hiçbir faydası yoktur.

4) Vitamin C, A ve E’nin ilave olarak alınması faydalı olabilir. Lifli yiyecekler yenmelidir. Lifler bağırsak hareketlerini hızlandırır, kabızlığa engel olarak toksinlerin emilimini azaltır. Normal beslenme diyetinde soğan ve sarımsak mutlaka olmalıdır. Günde en az 2.5-3 lt sıvı alınmalıdır. Gazlı ve asitli içeceklerden kaçınılmalıdır. Gevşeme teknikleri(meditasyon, masaj, çok sıcak olmayan banyolar, ozon sauna) fayda sağlayacaktır.

5) Sigara ve diğer toksik maddelerin alımından kaçınılmalıdır, demir içeren bileşiklerin alımından uzak durulmalıdır, çünkü demir tümör gelişimini hızlandırabilir. Folik asidin hiçbir faydalı etkisinin olmadığı tespit edilmiştir. Ancak alkol alanlarda folik asit eklenebilir.

5 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

NE MUTLU TURKUM DIYENE TURK MILLETININ BASI SAGOLSUN
Hakkari'nin Semdinli İlcesinde bulunan Aktutun Jandarma Sinir Bolugune bolucu teror orgutunun Irak'in kuzeyinde bulunan unsurlari tarafindan dun yapilan saldirida, 15 guvenlik gorevlisi sehit olmustur
Hanin Saldiriyi ve Bolucu teror orgutunu ve destek verenleri nefretle kiniyorum

ASKER

ANNE BEN GIDIYORUM KISMETSE ASKERE
CUDI DAGI GABAR DAGI GEZMEYE
BU DAGLARDA GEZERKEN pkk YI EZMEYE
DAGLARDA KURDUK ANAM SIPERLERIMIZI
AÇTIK YEMEK OLARAK KONSERVELERİMİZİ

KOMUTAN KOMUT VERDI HAYDI ILERI
TERORISTLER KASIMIZDA CATISMA OLACAK BELLI
BU VATA N ICIN KISMETSE SEHIT OLAMAK VAR BELKI
AGLAMA ANAM SEHIT OLURSAM UZERSIN BENI
ANAM BABAM BUGUN ICIN BUYUTTUNUZ BENI

ALBAYRAK INMEYECEK EZANLAR DINMEYECEK
BUNU HAYAL EDENLER BIR BIRINE DUSECEK
BU VATANLA HIC KIMSE BAS EDEMEYECEK
İMANLI ŞUURLU MEHMETCİKLERİMİZE GÜÇ YETMEYECEK
PKK VE IS BIRLIKCILERI TEK TEK GEBERECEK

FUAT DERKİ ENGELLIYIM GIDEMEDIM ASKERE
TATMADIM O DUYGUYU NE KADAR COK ISTESEMDE
SAIR DEGILIM HISSETTIKLERIMI ALIYORUM KALEME
BENDE HAZIRIM ENGELLI HALIMLE BU VATANA CANIMI VERMEYE
YUCE MEVLAM YARDIM ETSIN TUM GUVENLIK GUCLERIMIZE

Alinti:Yazan Fuat Temirhan
fuattemirhan1964@hotmail.com 26-10-2007
http://www.canim.net/siirler/8486-.html

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Gunaydin Hayirli Gunler Ailenizle Birlikte Saglikli Neseli ve Guzel Bir Gun Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyla vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun.Saygilarimla

GUNAYDIN

Bak bir umut kalkmis
Bakiyor yeni gune,
Bir mutluluk gozlerini ovusturuyor
Bakmak icin yeni gune
Bak bir beden kendine gelmeye calisiyor
Yurumek icin yeni gune
Bak yeni bir gun doguyor
Gecmisle gelecek arasinda bir yere
Her kesin gunu aydin olsun.

Alinti:Metin Yurtsever
http://www.siirderyasi.com/siir-Gunaydin-25013.html

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

belguzaranne dedi ki...

dın canım mutlu günler paylaşımına teşekkürederim.Kadınların korkulu rüysı meme kanseını aydınlattığın için birkez daha teşekkürler

belguzaranne dedi ki...

merhaba mutlu,huzurlu,sağlıklı,bol bereketlı bır bayram dılıyorum

Adsız dedi ki...

http://kadinlarblogu.blogspot.com/